Ompliu-vos de paraules!!!

Tothom ho sap (i és profecia)*. Sant Jordi és la meva festa. Al bell mig de la primavera, ja hem amagat la llana i encara no hem tret el fil. I tot un país es posa d'acord per sortir al carrer i llegir!!! Passejar-nos entre llibres i regalar-nos aquestes flors de color de sang per dir que ens estimem i que estimem les paraules i estimem el nostre país!!! M'exalta el nou i m'enamora el vell*!!!

Aquest any a més, amb tanta devoció que li tinc, Sant Jordi em duu un regal més immens encara. Avui obrirà la bocassa un drac benigne que ens vol viatjant amb la rosa mig desclosa per milers de països imaginaris, el somni d'una mare ferida de lletres, un temple dels llibres: una biblioteca. Tan i tan i tan a prop de casa que molt em temo que algun dia m'hi trobareu en sabatilles.

Digueu-me que hi sereu, que passejareu, que llegireu ni que sigui només un vers d'una poesia, ni que sigui només una pàgina d'un bon llibre, ni que sigui olorar-lo i fullejar-lo. Deixeu-vos endur per les paraules, que us sedueixin i us agombolin. Són elles i la rosa, la nostra rosa, les que us faran tenir més sang a dins les venes per poder vèncer tots els dracs del món*.

(*) Paraules manllevades de Foix i Segarra. La poesia és per tot arreu!!!

Comentaris

  1. qUINA ENTRADA MÉS ENTUSIASTA!,m'has donat il.lusió afegida a una festa que per a mi també és de les més boniques de Catalunya. Nosaltres ens hem firat amb el llibre del Pare Manel, crec que hi trobarem una manera d'entendre la vida molt "real".Bona diada!

    ResponElimina
  2. ho confesso,
    aquest any li he fet el salt a sant jordi
    :-O

    perduda en la tranquil·litat del pirineu, ni llibres ni roses ni res... pluja, nens i allioli

    ja faré una visita a la llibreria aquesta setmana, els meus "3" nens han de tenir el seu llibre

    quina sort que us hagin obert una biblio tant a la vora, ja en deus tenir el carnet

    petons

    ResponElimina
  3. mercè, ja m'ho diuen que sóc una apassionada. He de fer un post amb la meva firamenta...

    sonieta, al meu carnet de les biblioteques ja no s'hi llegeix el meu nom de tant fer-lo anar!!! I sí, ara per ara, hi hem anat tots els dies que ha estat oberta (i ahir només van ser cinc minuts).

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Ple de colors

Hauríem de començar per ser massissos com les estàtues...

La vida que ens hem perdut simplement no existeix