A cal fuster hi ha novetat

Ho sap tothom i és profecia Onze Nadals i un Cap d'Any / J. V. Foix
Catàleg de lectura pública / Catàleg de les biblioteques de la Diputació de Barcelona

Hi ha una mena de cosa que en diem l'esperit de Nadal. Cal sentir-lo, no si val fer-ho veure: m'estimo més el malcarat que ajuda sense que ningú ho sàpiga que el que figura més que ningú però no s'ho creu. No té res a veure amb regals, amb grans dinars, amb anar a totes les misses. És més aviat un somriure, una nadala desafinada, una mirada còmplice.

Vaig patir una estranya al·lèrgia al senyor Foix quan era adolescent però l'he redescobert gràcies a uns senyors molt divertits que es diuen Dijous Paella i que en van fer una versió rumbera del seu poema al disc Altres cançons de Nadal 3 (Catàleg de lectura pública / Catàleg de les biblioteques de la Diputació de Barcelona). Encara em fascina la grandesa del poeta capaç d'expressar d'una manera tan senzilla el que per a ell era aquest esperit.

Us recomano que busqueu aquella versió però la xarxa ens fa un regal nadalenc: que sigui el mateix poeta qui ens la reciti.

Bon Nadal i un any nou ple de salut, feina i molta alegria.


2 comentaris:

  1. Grans veritats, grans desitjos. Els millors. BONES FESTES!

    ResponElimina
  2. Des d'on et llegeixo no puc accedir al video... però si que puc comentar-te i desitjar-te el millor per aquest any que comença.
    El Nadal sé del cert que haurà estat fantàstic!!

    Un petó

    ResponElimina