Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: juliol, 2011

Res no ens pertany i som senyors de tot

Estimada Marta / Miquel Martí i Pol Catàleg de lectura pública  /  Catàleg de les biblioteques de la Diputació de Barcelona Avui és la festa del nom de la presidenta de l'escala. Potser que li fem els honors i, tot i repetir poeta, compartim el vers d'un llibre d'homenatge a una Marta concreta que, com sempre es diu, el fa més universal. Contradictori però vital com n'hi ha pocs: la llibertat del que no pensa que pot perdre sinó que sempre guanyarà.

Estimo tant / la vida

Imatge
Que la faig meva / moltes vegades Al cor de les paraules /Montserrat Abelló Catàleg de lectura pública  /  Catàleg de les biblioteques de la Diputació de Barcelona Els versos eren tan petits... Els he hagut de posar tots quatre. Tot i que les dues primeres paraules, el primer vers, tot sol, obrint bé la boca amb la darrera a però sense oblidar l'n amb un lleuger regust de t, ja són un bon xarop matinal o el millor dels somnífers. Però el segon i el tercer ens recorden que hi ha un regal i que es nostre. El darrer, que ens ho hem de repetir les vegades que calgui per ser-ne conscients.

Brindem per cada pas donat

Imatge
[...] I uns petons que són com l'aigua Moments de cristall d' Escapistes / Inspira Avui m'avanço un dia a la publicació poètica, però tinc una raó de pes. De vint anys de pes. Si després de deu dies de tendes de campanya, banys a un riu gelat del Pirineu i latrines, en un estat deplorable i sabent que quan arribis a casa no sabràs si decantar-te pel plat de macarrons, la dutxa o el coixí, decideixes començar alguna cosa, és evident que la cosa ha de durar. Tres fills després seguim aquí, combinant defectes i virtuts en un petit paradís on anem bevent la vida a glops petits , brindant per cada un dels passos i assaborint els petons i els moments de viatges interiors. I aquesta cançó té totes les paraules, les necessàries i les suficients, per explicar com és això que ens omple cada dia. Va arribar com si fos un regal a mida del meu aniversari però ens inclou i ens bressola a tots dos. No deixem de tremolar.

Et fas amb les paraules

mestressa de les coses En el desig cicatritzat i en l'ombra  de La germana, l'estrangera / Maria Mercè Marçal Catàleg de lectura pública  /  Catàleg de les biblioteques de la Diputació de Barcelona Es poden dir més coses en menys paraules i d'una manera tan contundent? Ho veieu com la poesia no ha d'estar plena de paraules incomprensibles, de mitologia grega i romana, de referències limitades a ben pocs? I la Marçal no s'està de rematar-ho amb quatre versos més que no puc incorporar perquè l'heu de buscar i de seguida el trobareu . Omplim-nos de paraules. I serem les mestresses (la NOSTRA paraula, noies) de tot.

La vida que ens hem perdut simplement no existeix

Imatge
La bola de cristall  a 10 milles per veure una bona armadura / Manel Catàleg de lectura pública  /  Catàleg de les biblioteques de la Diputació de Barcelona Com ens agrada fer-nos pel·lícules!!! Com hauria estat si hagués, què hauria passat si jo, on seria ara si... Em deia una amiga a la que estimo molt que li havien recomanat els Manel per superar un mal moment. Jo em pregunto si els Manel no són cervells madurs camuflats dins de cossos joves, perquè les seves lletres són punxades al cap i al cor per als de la meva generació. És tan fàcil com això: aquesta és la vida, és aquesta, no n'hi ha cap altra . Les altres opcions només existeixen al teu cap i segur que tendeixes a idealitzar-les. Mira endavant i compta només amb tu perquè la vida que tindràs serà la que vagis construint. I de vegades, només de vegades, "se'ns baixa la Verge i capgira tot el que crèiem lògic tot fent evident, que per un moment, ens en sortim " (Manel dixit). (Sí, la poesia és plena de