I tot això, ho fas "gratis"?

He cantat en corals, he ballat en esbats, he fet teatre, he anat a un esplai i a un grup de joves... i sempre he tingut ben clar que si ho he pogut fer és gràcies a tot de gent que organitza activitats, munta decorats, cus vestits, corre, va a dormir tard, fa tres-centes coses a la vegada. Trobo que és just que, arribada l'hora, part del teu temps el destinis a fer el que van fer d'altres: posar-te al darrere i anar empenyent.

Per això ara ets a la junta de l'AMPA de l'escola i de l'escoleta. Perquè creus que cal ser al darrere per valorar el que hi ha davant. Ara, has de tenir molt clar que la teva única satisfacció serà si la feina està ben feta i tot el que pots esperar és no rebre massa crítiques. Tothom és bo a l'hora de criticar des del sofà però poca la gent que s'apunta a tirar les coses endavant. Ei, no som perfectes, acceptem crítiques però no cal...

...que siguis a la festa de Sant Jordi i al teu darrere sentis "Total, tots els premis se'ls enduen els de l'AMPA".

...que diguin "L'escola no vol fer samarretes ni xandalls". No ho has entès. L'escola no fa samarretes ni xandalls, ho fa l'AMPA. I quan vulguis pots venir i organitzar-ho: buscar proveïdors, recollir comandes, cobrar i pagar. Misteriosament, ningú recorda que volia samarretes després d'això. O se les fan fer personalment per als seus fills. T'imagines fer alguna cosa per als altres? On vas a parar!!!

...que un pare et demani que el teu fill surti abans d'una activitat de l'escola per arribar puntual a una altra (la nostra no mereix el mateix respecte?) i, quan li dius que no, et diu que "has de ser flexible". Que si posi ell a la sortida de l'escola i vagi gestionant entrades i sortides.

...que el dia de l'Assemblea només sigueu els de la Junta i els exmembres de Junta. No us queixeu al parc? Doncs a donar la cara.

...que algú et digui "I tot això ho fas gratis?". No, dona, no, ho faig cobrant i m'estic fent d'or (ironia animal).

On som? Què ens està passant?

Comentaris

  1. Ja tens raó... Sempre dic que tots hauriem d'estar contents que al darrera de tot grup, organització... hi hagi persones que fan possible que tot sembli FÀCIL....Molta feina que sovint passa desapercebuda, molt de temps emprat per tal que les coses funcionin, molta dedicació que es mereix tot el respecte i que no sempre és així...Jo em trec el barret davant els membres de l'AMPA de la meva escola. Gràcies a ells tenim serveis, facilitats i explicacions que ens ho fan tot més senzill a la resta de pares. UN 10 PER A TOTS!!

    ResponElimina
  2. noooo, no ho fem gratis... moltes vegades a sobre hi posem calés... (o els avancem)

    devem ser algun especimen especial... a qui agrada la crítica ferotge, perque deu n'hi do la crítica animal a la que estàs sotmès, facis el que facis i ho facis com ho facis...

    enfin, què hi farem... anar a les reunions of course!

    ResponElimina
  3. Com a membre d'una comissió de la meva AMPA, com a mare que balla per canestoles (som una mica més de 20 mares ballarines d'un total de 250 mares, bé¡¡), com a dona d'un membre de la junta, com a mare que acompanya el gegant en les festes del barri, també haig de sentir comentaris com els que dius, i a mi la sang em bull.
    La gent es queixa, però no fa res, estem en un moment social que només importa el jo, i el meu fill, i així no arribarem enlloc.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Ple de colors

Hauríem de començar per ser massissos com les estàtues...

La vida que ens hem perdut simplement no existeix